"Afet Sonrası Geçici Konut Tasarımı"

İÇT 404 İç Mekan Tasarımı VI Dersi Şube I-II Bitirme Projesi Sergisi

Sergi Metni

Büyük zararlara yol açan her türlü doğal felaket; en genel anlamda afet, her zaman insan için bir tehlike arz etmektedir. Süreç içerisinde yaşanan kayıplar afetin türüne ve ölçeğine göre çeşitlilik gösterir. Bunlardan en önemlisi can kaybıdır. Bunun dışında insanın yaşamını sürdürdüğü ve yakınlık kurduğu ev olarak nitelendirdiği tanımlı hacimdir. Afet sonrası, insanın yaşamını sürdürebilmesi ve temel gereksinimlerini karşılayabilmesi için planlama ve çalışma- lar oldukça önemlidir. Afet sonrası mağduriyet yaşayan bireyler ve bireylerin oluşturduğu aileler için geçici olarak yaşamını sürdürebileceği ve temel gereksinimlerini karşılayacağı geçici afet sonrası konut üniteleri psikolojik, sosyolojik, fiziksel ve daha birçok ölçüt bakımın- dan nitelikli olmalıdır.

Bu bağlamda, Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü son sınıf lisans öğrencilerinin, sosyal sorumluluğun ve farkındalığın artırılması adına ele almış olduğu ‘‘Afet Sonrası Geçici Konut Tasarımı’’ başlıklı proje konusu ile birlikte 9 adet olgunlaşmış proje önerisi ortaya çıkmıştır. Mesleki nosyonlarının büyük çoğunluğunun kullanıldığı bu proje ile afet sonucu yaşanan mağduriyetlere karşı mekansal anlamda bilinçli çözüm önerileri getirilmiştir. 5 Haziran Saat 18:30 da açılışı yapılacak olan ve 12 Haziran 2017 tarihleri arasında Mimarlar Derneği 1927’de (Cinnah 19/3-4) ziyarete açık olacak olan iç mimarlık ve çevre tasarımı bölümü son sınıf lisans öğrencilerinin ‘‘Afet Sonrası Geçici Konut Tasarımı’’ sergi’ sinin açılışı- na katılımınızdan onur duyarız.

Etkinlik Görselleri

Basında Çıkan Haberler