1. Sınıf Öğrencilerinin Ders Kayıtları İle İlgili

1. Sınıf Öğrencilerimiz,

Ders kaydı için BİLSİS sistemine Hacettepe Üniversitesi e-posta adresiniz ve şifrenizle giriş yapmanız gerekmektedir.

Almanız gereken dersler ile ilgili detaylı bilgileri AKTS Bilgi Paketinde Dersler kısmında bulabilirsiniz.

Ders kayıt sistemi ile ilgili rehber için tıklayınız.

Herhangi bir geçiş prosedürü kapsamında olmadan 1. Sınıfa başlayacak öğrencilerin alacağı dersler ve kodları şu şekildedir:

1. YARIYIL DERSLERİ
İÇT 123 TEMEL TASARIM EĞİTİMİ I Zorunlu
İÇT 125 TEKNİK ÇİZİM VE TASARI GEOMETRİ Zorunlu
İÇT 175 İÇ MİMARİ VE ÇEVRE TASARIMINA GİRİŞ I Zorunlu
İÇT 137 TEMEL SANAT EĞİTİMİ I Zorunlu
İNG 127 TEMEL İNGİLİZCE I Zorunlu
TKD 103 TÜRK DİLİ I Zorunlu
İÇT 135 DESEN I Seçmeli
İÇT 143 SERBEST ÇİZİM TEKNİKLERİ Seçmeli

! Tüm bölüm dersleri yüz yüze yapılacaktır.

! Bir dönem içerisinde almak zorunda olduğunuz değil, alabileceğiniz maksimum AKTS sayısı 30'dur.

! TKD 103 dersi için 50 numaralı şube eklenecektir.

! İNG 127 dersi için öncelikli olarak bu duyuruyu inceleyiniz. İNG 127 için seçeceğiniz şubeler, ders programınıza uygunluğu açısından pazartesi, perşembe ve cuma öğleden sonra olan şubeler olmalıdır. Şube numaraları için bağlantıdaki 2. sayfada yer alan TÜRKÇE PROGRAMLARDA ZORUNLU İNGİLİZCE DERSLERİ tablosuna bakınız.

! TKD ve İNG derslerinde muafiyet alma durumları olan öğrencilerin en kısa sürede bölüm sekreterliğine başvurmaları gerekmektedir.